Autobedrijf Nederlof verricht APK-keuringen bij alle merken auto’s

U stapt in, start en kijkt tegen een beslagen voorruit. Met een goed werkende airco is dat probleem snel verholpen. In de zomer rijdt u in een koele auto, terwijl u er in de winter behaaglijk bij zit. De interieurfilters houden pollen en schadelijke stoffen tegen. Denk aan roet, stofdeeltjes en onaangename geurtjes. Op tijd controleren, vullen en filters vervangen, houdt het systeem fris. Maak gebruik van de aircoservice van Autobedrijf Nederlof in Hardinxveld-Giessendam. Dan gaat u in alle omstandigheden ontspannen en veilig op weg.

Aircoservice in de regio Papendrecht en Gorinchem

Laat de airco van uw auto elke 2 tot 3 jaar nakijken. Ongeacht hoe vaak u het apparaat gebruikt. Door regelmatig onderhoud voorkomt u kosten voor reparatie of vervanging. De aircoservice van Nederlof bestaat uit de volgende onderdelen:

  • We controleren de interieur- en pollenfilters. Moeten ze vervangen worden? Daarvoor gebruiken we filters van Bosch. Die verminderen vuilafzetting op de ventilator, de verwarming en de voorruit.
  • Het apparaat werkt op basis van een koudemiddel. Als het nodig is, vullen we dat bij. Want als de airco droogloopt, gaat hij zeker kapot.
  • Tot slot testen we of alle functies van het systeem naar behoren werken.

Zo gebruikt u de airco verstandig

Een paar nuttige tips voor het gebruik van een airco in de auto:

  • Stapt u in een door de zon opgewarmde auto? Zet dan eerst de ramen open. De warme lucht kan dan ontsnappen en de airco hoeft niet zo hard te werken. Dat bespaart brandstof.
  • De verdamper van het aircosysteem zit op een donkere plaats. Bij een ingeschakelde airco wordt het onderdeel koud en dus vochtig door condens uit de buitenlucht. Zet daarom de airco 15 minuten voor aankomst op uw bestemming uit. De verdamper droogt dan goed. Daarmee voorkomt u dat bacteriën en schimmels in het apparaat aangroeien.
  • Gebruik de airco het hele jaar door. Zet de airco ook in de winter af en toe aan. Doordat het koelmiddel circuleert, wordt namelijk ook de compressor gesmeerd. Het aircosysteem blijft zo langer in goede conditie.


Heeft u vragen?