Bandenservice in de regio Gorinchem en Papendrecht

Een trekhaak is geen standaard onderdeel van een auto. Wilt u met een eigen caravan of vouwwagen op vakantie, maar uw auto heeft geen trekhaak? Ga dan niet meteen op zoek naar een nieuwe auto. Autobedrijf Nederlof kan onder de meeste auto’s een vaste trekhaak monteren. Wij leveren ze en verzorgen de montage.

U heeft keuze uit verschillende soorten trekhaken

Voor de meeste auto’s is een vaste trekhaak beschikbaar. Daarvan steekt de kogelstang achter de auto uit. Wij leveren de trekhaken met een 7- of 13-polige aansluiting voor de verlichting. Daarnaast heeft u keuze uit een:

  • afneembare trekhaak
  • wegdraaiende trekhaak
  • flenskogel (voor het trekken van zwaar beladen aanhangers)


Uw auto hoeft na de montage niet opnieuw gekeurd te worden. Op het kentekenbewijs staat hoeveel gewicht maximaal mag trekken met uw auto. Een trekhaak op zich is een Europees goedgekeurd artikel.

Uitzonderingen voor trekhaakmontage

Voor hybride en elektrische auto’s is geen goedkeuringsprocedure voor het trekken van een aanhanger. Dat betekent dus dat u met dit type auto’s niets mag trekken. In sommige gevallen zijn klassieke auto’s en campers niet geschikt voor een trekhaak. Die vragen dus om nader onderzoek. Maak daarvoor een afspraak.